Frida Naterman Australien

Reseberättelse – Australien


av Frida NatermanJag började med att flyga ner till Brisbane via en organisation. Därifrån åkte vi hela gänget ut till en farm där vi skulle vara i fem dagar i väntan på våra jobberbjudande. Eftersom jag hade erfarenhet sedan tidigare så fick jag väldigt många erbjudande. Bestämde mig för att tacka ja till en maskinstation som tröskar nästintill hela året. Dem hade en tjänst ledig för sista perioden av spannmålen.

Tog buss mitt ut i ingenstans och hoppade direkt in i hytten på traktorn och började. Jag körde då följevagn till tröskorna. 

Vi körde dag och natt i cirka 6 veckor. Flyttade söderut varje gång vi blev färdiga på en gård. Jag började i södra Queensland och avslutade i Victoria.

Fick erbjudande på dem flesta gårdarna att komma tillbaka och jobba där i sådden och eftersom att jag trivdes alldeles för bra i landet så bestämde jag mig väldigt fort för att förlänga min vistelse. Fick höra av mig till min chef här hemma i Sverige och boka om flyget hem. Efter ca 2månaders resande både i Australien och Nya Zeeland så återgick jag till arbete på den gården som jag tackade ja till jobb på.

Vi fick väldigt mycket extra arbete innan sådden då fjolårets skörd hade gett väldigt mycket halm och det skulle inte gå igenom såmaskinen.

När sådden var färdig så firade jag och min chef med att göra en roadtrip ut i öknen och avslutade med att klättra upp för den kända "Ayers rock". Sen började det bli hög till att åka tillbaka till Sverige och värmen igen.

Denna resa slutade på 8 månader istället för de 3,5 som det var tänkt från början. Inte nog med detta så är det snart dags igen. Den 1:e November lyfter flyget tillbaka.